Sidebar

Pradžia: 2023-04-12 15:30
Pabaiga: 2023-04-12 17:00
Lelevelio ekskursija
 
Balandžio 12 d. kviečiame dalyvauti VUM Adomo Mickevičiaus muziejaus organizuojamame Literatūriniame trečiadienyje „Lelevelio pėdomis po Vilnių“. Šį kartą pakviesime Jus ne į paskaitą, o į ekskursiją!
 
Nijolė Bulotaitė, visų paslaptingiausių Vilniaus universiteto užkaborių ilgametė tyrinėtoja ir žinovė pasakoja: Joachimas Lelevelis (1786–1861) – ne tik žymus istorikas, VU profesorius, knygotyrininkas ir numizmatas, bet ir universiteto mecenatas. Jis testamentu paskyręs universiteto bibliotekai savo asmeninę biblioteką bei vertingų daiktų kolekciją. Jo surinktas senosios kartografijos rinkinys ir dokumentinis palikimas – vieni iš svarbiausių VU bibliotekos istorinių rinkinių. Dėl filomatų ir filaretų bylos buvo pašalintas iš universiteto ir turėjo išvykti iš Vilniaus. Gyveno Varšuvoje, Paryžiuje, Briuselyje, bet Vilniaus niekada nepamiršo.

Vilniaus 700 metų ir Vilniaus universiteto 444 metų sukakties proga kviečiame pasivaikščioti vietomis, kur Lelevelis gyveno, dirbo, draugavo, rašė pirmuosius kūrinius, lankė teatrą, knygynus, iš kur susirašinėjo su savo šeima ir aprašė savo gyvenimą mieste.
 
Ekskursiją ves VU darbuotoja, gidė Nijolė Bulotaitė.
 
Ekskursija vyks: balandžio 12 d., 15:30

Susitikimo vieta: Vilniaus universiteto Didysis kiemas.

Ekskursija nemokama.
 
Registracija: http://bit.ly/3Zq9bva.

Naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku