Sidebar

Pradžia: 2024-10-12 13:00
Pabaiga: 2024-10-12 14:30

archi edu diena

Edukacijų diena kartu su Vilniaus universiteto muziejumi!
 
Kad susipažintume su universiteto architektūra burtų nereikia!

Ilgi klaidingi koridoriai, arkomis iškloti kiemeliai, seno mūro sienos ir siauri praėjimai – visa tai būdinga Vilniaus universiteto centinių rūmų architektūrai, kuri kartais priverčia prisiminti magiškąjį Hogvartsą. Suprantame, kad ir kaip ilgai stoviniuotume koridoriuje, lauktume kada pasikeis laiptinės trajektorija – to neišvysim. Tačiau mistiškumo pojūtis universitete niekur nedingsta, o intuicija būgštauja, kad tuoj už nugaros atsiras paslaptingos durys, kurių čia anksčiau nebuvo.
 
Seniausio universiteto Lietuvoje architektūrai pažinti reikia ne magiškų burtų, o tik kelių paprastų būdų! Būtent apie tokius būdus ir kalbame visos edukacijos metu, akcentuojame kaip galime suvokti tokį didžiulį, skirtingiems architektūriniams stiliams priskiriamą ansamblį. Įvardiname istorinį kontekstą, vertiname aplinką, klausiame ar garsas reikšmingas architektūrai ir kodėl yra tokie svarbūs matematiniai sprendimai. Galiausiai, kaip tikri architektūros tyrinėtojai vienas kitam pateikiame galutinius rezultatus.
 
Edukacija yra skirta 7-10 kl. moksleiviams, tačiau yra laukiami visi smalsūs lankytojai ir jų artimieji.
 
Data ir laikas: Spalio 12 d. 13:00
 
Susitikimo vieta: Universiteto g. 7, Vilnius (VU lankytojų centre, esančiame prie pagrindinių vartų į Filologijos fakultetą).
 
Edukacijos kaina: 5 Eur (vienam asmeniui)
 
 
Edukacija vyks lauke.
 
Kadangi VU ansamblyje galimi ir kiti renginiai, muziejus pasilieka galimybę šiek tiek koreguoti maršrutą, atsižvelgiant į pasikeitusias aplinkybes. Ekskursijos dalyviai bus apie tai informuojami.
Daugiau informacijos el. paštu:

Naujienos