Sidebar

architektūros edukacija

Šį kartą patapkime tyrėjais ir kartu išanalizuokime Vilniaus universiteto architektūrinį ansamblį! Vilniaus universiteto centriniai rūmai – ne tik seniausias aukštojo mokslo centras Lietuvoje, tačiau vertingas bei saugomas architektūrinis objektas, formavęsis nuo XV a. iki XIX a. Tad kaip tokį puošnų, skirtingiems architektūriniams stiliams priskiriamą, didžiulį architektūrinį ansamblį galime suprasti ir ištyrinėti?

Būtent apie tai kalbame visos edukacijos metu, pildydami ir žymėdamiesi pastabas iliustruotose užduočių lapuose. Pateikiame skirtingus tyrinėjimo kampus kaip galime paprastai analizuoti ir vertinti architektūrą bei supančią aplinką. Užduočių metu aptariame VU istorinį kontekstą, įvardiname patalpų paskirtį, architektūrinius stilius ir jiems būdingus elementus. Vaikščiodami centriniuose rūmuose vertiname kaip jaučiamės aplinkoje, ieškome atsakymų kaip garsas susijęs su architektūra, ir kodėl yra tokie svarbūs matematiniai skaičiavimai. Galiausiai, kaip tikri architektūros tyrinėtojai, pateikiame tyrimo rezultatus, sukurdami nedidelį tekstą apie universiteto architektūrą.

Trukmė: iki 90 min.

Dalyvių skaičius: iki 30 asmenų

Amžiaus grupė: šeimoms, 7-8 kl., 9-10 kl.

Kaina: 5 Eur (vienam asmeniui)

Registracija: (nurodykite savo kontaktus bei dalyvių skaičių ir amžių)

Edukacijos vieta: Vilniaus universiteto Centriniai rūmai

Į edukacinį žaidimą atvykite tik gavę rezervaciją patvirtinantį laišką.

Virtuali realybė

Dangaus tyrinėtojai–astronomai

Mėnulio žemėlapis

Dingusio skeptro beieškant

Sukurk svajonių Universitetą

Išgelbėk pasaulį su mokslininku

Analizuok VU architektūrą

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku